Utálom, amikor hosszú időt kell a tűzhely mellett állni. (a palacsinta is ezért ritka vendég nálunk). Ezért is örültem meg - elárulom: nem mostanában - amikor a tvpaprikában egyszer megmutatták ezt a verziót. Kicsit tovább tart, míg elkészül, de nem kell mellette ácsorogni. Kell hozzá:
4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
4 dl tej
1 citrom héja
30 dkg liszt
mazsola - ki mennyire szereti, nálunk sok
rum - már ha lehet

Első lépésként beáztatom a mazsolát. Én rumba, de lehet másba is.
tojásokat szétválasztjuk, nem egymástól, hanem a fehérjét a sárgájától. :-)
A fehérjéket felverjük egy csipet sóval.
A sárgáját a vajjal, cukorral kikeverjük, bele a citromhéj is, meg a tej, aztán a liszt.
A felvert fehérjét bele forgatjuk, meg megy még bele a mazsola is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe bele, és mehet is az előmelegített 160 fokos sütőbe. Kb. 3/4 óra alatt van meg, az első 15-20 perc után 10 percenként kiveszem, összeforgatom, megtördelem kicsit. A köztes időben meg játszom a gyerekekkel. :-)
Alíz ribizli lekvárral imádja, apja a baracklekire esküszik, Lázi még nem kap a tojás, tej miatt.